ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το ΜΠΕΤΟ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα που δρα μέσα στη σχολή και προσπαθεί να συμπεριλάβει και να εκφράσει το ριζοσπαστικό δυναμικό των φοιτητών μέσα σε αυτή. Αφορμή για τη δημιουργία του αποτέλεσε η αναγκαιότητα για συνολική, αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση, πιάνοντας επίσης το νήμα από  το Φοιτητικό Κίνημα του 2006 ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης (βλ. νέος νόμος πλαίσιο) που αποτέλεσε μόνο την αρχή για μια σειρά κινητοποιήσεων κα αγώνων μέχρι και σήμερα. Δεν είμαστε παράταξη! Είμαστε μια πολιτική συλλογικότητα, που σαφώς διαχωριζόμαστε από κάτι τέτοιο, λόγω της δομής και του τρόπου λειτουργίας μας, και λόγω της διαφορετικής μας αντίληψης πάνω στην έννοια του συνδικαλισμού.

Η δομή και η λειτουργία του σχήματος στηρίζεται στη σύνθεση των απόψεων και τη δημιουργία συλλογικής αντίληψης για ζητήματα που αφορούν τόσο τη σχολή όσο και τις κεντρικές πολιτικές μάχες, ενάντια σε κάθε ιεραρχία και κομματική «γραμμή». Διατηρούμε ανεξαρτησία από την αστική και κυβερνητική πολιτική και όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις από τα καθηγητικά μπλοκ και τους φορείς εξουσίας. Αυτή την ανεξαρτησία την αντιλαμβανόμαστε ως ένα εγγενές κομμάτι την πολιτικής μας ανάλυσης και πρακτικής και όχι σαν μια αφοριστική έννοια απέναντι στις οργανωμένες δυνάμεις. Με αυτήν την έννοια, ανεξαρτησία σημαίνει αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανοικτές για τον καθένα και ισοτιμία όλων των απόψεων. Γι’ αυτό και στηρίζουμε όλες τις συλλογικές διαδικασίες των Φοιτητικών Συλλόγων, που είναι οι Γενικές Συνελεύσεις και τα συντονιστικά τους.

Συμμετέχουμε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση, ένα μέτωπο που δρα σε πανελλαδικό επίπεδο, συνενώνοντας σε ανώτερο επίπεδο σχήματα και αγωνιστές. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των αγώνων μας και η αυτοτελής εμφάνιση στο Πανεπιστήμιο της επαναστατικής Αριστεράς, της Αριστεράς των κριτηρίων και των νικηφόρων αγώνων.

Στηρίζουμε τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων δίνοντας έμφαση στη σημασία των Γενικών Συνελεύσεων, και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή αστικού τύπου αντιπροσώπευσης των φοιτητών(ΔΣ, ΕΦΕΕ) καθώς αυτή υποβαθμίζει τη σημασία της μαζικότητας των συλλογικών αγώνων, κάνοντας την ενότητα στη δράση κεκτημένο και όχι ευχολόγιο. Ενότητα μαζί με τους εργαζόμενους, που πλήττονται κι αυτοί με τον χειρότερο τρόπο, για μία κοινή απάντηση. Μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, με τις συνελεύσεις των εργαζομένων, μέσα από τα συντονιστικά μας. Για τα σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματά μας.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Advertisements

One comment on “ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s